Cóż, to wszystko zmienia!
Jajko na twarzy... WIELKI CZAS!
Jeśli facet ma zamiar użyć kabli rozruchowych, powinien upewnić się, że ampery i omy mogą przemieszczać się z jednego końca na drugi... bez przeszkód! Coś sprawiło, że pomyślałem, żeby je przetestować. Mój kilkudziesięcioletni dodatni kabel rozruchowy nie mógł przewodzić prądu. I użyłem go do osądzania komponentów.
Zrobiłem kilka nowych kabli i ponownie przetestowałem rzeczy, które zamierzałem (i nie udało mi się) uruchomić na 12 woltach. Oto te wyniki;
Przekaźnik ma ciągłość zarówno po stronie zatrzymania silnika, jak i po stronie pompy paliwa. ='s dobre IMHO.
Pompy paliwa: pompa OEM nadal nie reaguje na wstrząsy elektryczne. ='s MARTWY!
Chińska pompa Ebay za 18,00 $ Włącza się od razu. Cieszę się, że to rozgryzłem, zanim wydałem 90,00 $ w Partzilla na coś, czego nie potrzebuję.
Spuściłem ze zbiornika stare paliwo. Nie pachniało zbytnio źle. Oto mój plan:
Zamierzam wyjąć zbiornik i włożyć do niego kilka kulek i mocno wstrząsnąć. Wiem, że nie ma tam rdzy, ale kupiłem tego ranczera 5 lat temu. Wydaje się po prostu rozsądne, aby podjąć to środki ostrożności, aby poluzować wszelkie zanieczyszczenia, które mogły osiąść i przykleić się do plastikowych wnętrz, zanim wszystko podłączę z powrotem.
Pompa za 18 dolarów dostanie szansę, aby się zrehabilitować po tym, jak oczerniłem ją w tym wątku. Zamierzam wrócić i edytować poprawkę w tych postach dla innych, którzy mogą ścigać problemy z FI. W każdym razie, złożę pompę i spróbuję. Mam nadzieję, że pompa jest jedynym winowajcą w tej zbrodni.
Ostatnie pytanie: Czy uważasz, że potrzebuję nowych zielonych złączy przewodów paliwowych? Wydają się dobre na kolejną rundę. Jeśli Twoim zdaniem należy wymienić niezależnie od tego, to czy rzeczy Honda (trzeba zamówić) są takie same jak części NAPA (w magazynie), jak rozumiem?