Honda Foreman Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #1 ·
2004 450ES 4000plus kms on it. Went to mountains this weekend and as we proceeded up steep hill quad started missing under load. elevation about 5000feet above sea level. Had never done this before. This went on all morning, had to rev the **** out of it to get up hills and used more fuel than normal. Got back to camp and hubby rejetted the carb a little. It helped and quad performed great. Need to know if this is what a jetting problem really is or is it something worse. Next problem was that all of a sudden reverse would not work. really tough when negotiating bush and trees. Hubby thinks it is the microswitch at the handle bars. Push buttons are not the issue. after some fiddling with that it worked good this morning at camp. Please let me know if you have had similar problem .
 

·
Registered
Joined
·
213 Posts
QUOTE ("dbholomey")
2004 450ES 4000plus kms on it. Went to mountains this weekend and as we proceeded up steep hill quad started missing under load. elevation about 5000feet above sea level. Had never done this before. This went on all morning, had to rev the **** out of it to get up hills and used more fuel than normal. Got back to camp and hubby rejetted the carb a little. It helped and quad performed great. Need to know if this is what a jetting problem really is or is it something worse. Next problem was that all of a sudden reverse would not work. really tough when negotiating bush and trees. Hubby thinks it is the microswitch at the handle bars. Push buttons are not the issue. after some fiddling with that it worked good this morning at camp. Please let me know if you have had similar problem .
Re jetting probably fixed the sputtering problem.

As for Reverse, the red button on the handle bar just engages the reverse cable. The cable may be broken, loose or need adjusting. That is the most common problem with reverse.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
i have that spuddering problem in reverse on my 06 rubicon. i don't know what is doing it and the honda dealer doesn't know what is doing it to because they never heard of the problem. so i have been riding it like that for about a half a year now. if im stuck in thick mud and try to reverse out it will stall.
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top