Honda Foreman Forums banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #1
Hey fellas...I lifted the rear wheels of my 2016 rubi off the ground in search of a squeak..and found the squeak was coming from the rear brake caliper...when I spin the wheels, the the caliper seems has a wobble like it’s warped...all the bolts are tight...is this a common problem? Is there an adjustment I can do to relieve some of the friction while I’m cruising?...1,064 miles on the bike...and most of those miles have been easy trail riding in Colorado... thanks in advance for the help
 

·
Premium Member
Joined
·
13,198 Posts
How bad is the wobble? Theres no real adjustment to be done besides for the park brake cable. If everything is clean and park is releasing correctly it's normal to have some brake noise on these.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #3
The wobble is very very minimal...it’s probably been there all along..and I just noticed it now? I pulled the complete brake assembly off and apart and made sure it’s clean and free of dirt...my brother has an identical quad so I checked look at his and found out it was doing the same thing...so it must be normal lol
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
I had the rear brakes always dragging, however i did not have the wobble. I dissasembled the brakes to find there are metal shims and paper shims on both sides, underneath the pads. I took off all the shims, as it seemed they made the pads stick out too far, always rubbing on the disc. Problem solved. Hope this helps.
 

·
Registered
Joined
·
92 Posts
My 18 Rubicon is making some kind of sound from the rear also, it's not the diff the fluid is full & nothing is loose that I can find so is this normal or have you guys figured out it is the rear brake? Mine reminds of like a loose heat shield which it is not I've checked, it sounds like a metal vibration if you give it throttle it goes away but if you hold the throttle or let off of it to coast I hear it but it only starts after like 30 minutes to an hour of riding? It doesn't affect the bikes functionality it's just really annoying
 
1 - 5 of 5 Posts
Top