Honda Foreman Forums banner
1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Discussion Starter · #1 ·
i have looked through all the jetting posts i could find but couldnt find anyone with the problem i've been having...
i'm running my bike with the DJ jet kis DJ170 and the needle is on the fourth groove, i have a K&N filter and an HMF....the bike runs fine at midrange and topend RPMs but back fires a bit if i let off of the throttle at higher RPMs...but what is really botherin me is that idle and when j/ at low rpms it don't run smooth and even puffs a lil bit of smoke..thanks for anyone that can help..

Graham
 

·
Registered
Joined
·
3,177 Posts
Interesting, first Ive heard of a 500 not running right with a DJ 170. Is the fourth notch what DJ called for in the instructions?
 

·
Registered
Joined
·
343 Posts
My jet kit from HMF didn't say anything about moving the clip on the needle, so I didn't do it. Just put in the 170 jet and turned out the air/fual screw 2 1/2 turns like the instructions said and so far no promblems. You can wind mine up tight and let off and it hasn't backfired on me yet. I even used to get a pop out of my stock exhaust going down big hills.
 

·
Registered
Joined
·
3,444 Posts
QUOTE ("rga2006":fmw2ytgx)
i'm running my bike with the DJ jet kis DJ170 and the needle is on the fourth groove, i have a K&N filter and an HMF....
My kit (Dynojet) said put the clip on the 3rd groove of the needle. The grove on the short end of the needle being #1.
 

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Discussion Starter · #5 ·
yeah i had been running with it on the 3rd notch like the DJ said for below 5000 ft i think, but i was just tryin to figure out what was wrong so just messin around i dropped it down and it didn't backfire as bad but it still didn't idle right... i think i may try to put my stock needle back in and see how that turns out...thanks for the help guys
 

·
Registered
Joined
·
59 Posts
IM HAVING THE SAME PROBLEM WITH MINE. AT IDLE IT SEEMS TO REV UP AND DOWN AND SOMETIMES SPITS AND SPUDDERS AS I GIVE GAS AND LET OFF. MY CLIP IS ON THE 3RD NOTCH OF THE NEEDLE. I HAVE THE MIXTURE SCREW SET AT ABOUT 2 1/2 TO 2 3/4. IT DOESTN'T MAKE A DIFFERENCE HOW I TURN THE SCREW. IF THE STOCK NEEDLE WORKS BETTER LET ME KNOW.
ALSO HAS ANYONE HAD TROUBLE WITH THERE CRANK CASE GASKET LEAKING AFTER INSTALLING A HL CLUCTH KIT. MINE DOES AND I'M GOING TO REPLACE IT WITH A FACTOR GASKET, ANY IDEAS....
 

·
Registered
Joined
·
3,444 Posts
QUOTE ("ROWDYFOREMAN":17hwi3yo)
IM HAVING THE SAME PROBLEM WITH MINE. AT IDLE IT SEEMS TO REV UP AND DOWN AND SOMETIMES SPITS AND SPUDDERS AS I GIVE GAS AND LET OFF. MY CLIP IS ON THE 3RD NOTCH OF THE NEEDLE. I HAVE THE MIXTURE SCREW SET AT ABOUT 2 1/2 TO 2 3/4. IT DOESTN'T MAKE A DIFFERENCE HOW I TURN THE SCREW. IF THE STOCK NEEDLE WORKS BETTER LET ME KNOW.
I had to adjust my idle up a bit from stock.

QUOTE ("ROWDYFOREMAN":17hwi3yo)
ALSO HAS ANYONE HAD TROUBLE WITH THERE CRANK CASE GASKET LEAKING AFTER INSTALLING A HL CLUCTH KIT. MINE DOES AND I'M GOING TO REPLACE IT WITH A FACTOR GASKET, ANY IDEAS....
I used an OE gasket on mine, w/ no problems. Make sure it is not the shaft seal leaking as well.
 

·
Registered
Joined
·
59 Posts
I TURNED MY IDLE UP AND I GOT WERE IT RUNS PRETTY GOOD, BUT WHEN I GET IN DEEP MUD IT WANTS TO DIE OUT. I LOSE ALMOST ALL MY POWER AND IT HARD TO KEEP IT RUNNING. ONCE I FINALY GET OUT I CAN GET TO RUN FINE AGAIN. WHATS UP. I'M USING AT DYNO JET KIT AND WONDERING IF I CAN US MY FACTORY NEEDLE WITH THE DYNO JET AND SPRING. N E E D H E L P P L E A S E ............
 

·
Registered
Joined
·
3,444 Posts
QUOTE ("ROWDYFOREMAN":phtpgmwr)
I TURNED MY IDLE UP AND I GOT WERE IT RUNS PRETTY GOOD, BUT WHEN I GET IN DEEP MUD IT WANTS TO DIE OUT. I LOSE ALMOST ALL MY POWER AND IT HARD TO KEEP IT RUNNING. ONCE I FINALY GET OUT I CAN GET TO RUN FINE AGAIN. WHATS UP. I'M USING AT DYNO JET KIT AND WONDERING IF I CAN US MY FACTORY NEEDLE WITH THE DYNO JET AND SPRING. N E E D H E L P P L E A S E ............
Is the spark plug getting wet? Are you going that deep? If the plug is not greased, that will give you a similar problem.
 

·
Registered
Joined
·
59 Posts
SINCE YOU SAY THAT, IT DOES SEEM LIKE IT HAPPENS WHEN SPARK PLUG IS UNDER WATER. I'M GOING TO TRY IT OUT AGAIN IN THE NEXT DAY OR SO
 

·
Premium Member
Joined
·
3,440 Posts
I usually have to fill our spark plugs up with grease a few times while ridin'.
It will come out after a while.
 
1 - 16 of 16 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top