Honda Foreman Forums banner

1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
My 2015 Rubicon runs fine with no issues, I can run it as long as I want but once its been run hard it will not START again if I shut it down until it cools down. It will turn over fine but will not start until cool. Then it will start again and run without issue. Something appears to be effected by the bikes temperature.
 

·
Registered
Joined
·
704 Posts
are you saying the fan or the motor never shuts off by itself, which one? if the fan never shuts off you have a problem. fan should not run all the time, only when it is hot. i would check the radiator to see if it is plugged and check the coolant.
 

·
Premium Member
Joined
·
2,041 Posts
as Harig says.. lil confusing. is tank vent plugged?
 

·
Registered
Joined
·
170 Posts
Sounds like the fuel line is vapor-locking... try running the fuel pump a few times before trying to start. The pump should push the fuel through the vapor lock.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #9
Motor never kills on me. I can ride all day but once its hot it won't restart if I turn it off. No High Temp light or performance issues while running. Fan comes on. Have tried restarting with cap off of fuel tank, still no luck. Doesn't do it when just cruising, but if I pull a drag or run it hard, it won't restart.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #10
I'll try running fuel pump a few times before pressing start next time. It's always got plenty of power turning over so I haven't been shy about letting it turn over but haven't tried turning key several times. I have held throttle in to eliminate possibility of flooding but have never smelled fuel while having the issue. Once it restarted just from cooling off while another bike pulled me back to the camp, other times it has had to sit for a while.
 

·
Registered
Joined
·
704 Posts
on the newer machines with efi it is not easy to troubleshoot when it is worked hard and gets hot something is not working properly, have you checked for spark when it will not fire. if it has spark try spraying some fuel in the intake to see if it will fire up when it does it next time. you need to figure out if it is electrical or fuel problem, them go from there....
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I'm having the same issue with a 2019 model,runs fine and never dies,but if you turn it off then try and restart it,it won't start until it cools off. And you can't hear fuel pump running will its hot.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
I have a 2015 420 Rancher EFI doing the same thing. Spark is good. Sprayed gas into intake when it will not start and it runs until the gas I spray in runs out. I have the fuel pump removed from the tank. Is there a filter inside the fuel pump assembly? How far should I dismantle the fuel pump assembly?
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I'm having the same issue with a 2019 model,runs fine and never dies,but if you turn it off then try and restart it,it won't start until it cools off. And you can't hear fuel pump running will its hot.
I have a 2019 honda foreman 500 that is doing the same thing. Have you figured it out yet?
 
1 - 16 of 16 Posts
Top