Honda Foreman Forums banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Last night i was riding through some trails and came up on some black top. Half way down the road my ruby's 4x4 light and oil indicator came on and the ruby shut down and backfired. Help!!
 

·
Registered
Joined
·
1,229 Posts
Could be a couple of things .. I'd first check the fire and if no fire I'd check the charging system & ignition system.. If everything is ok there then check fuel system ..

The lights coming on maybe normal when the engine quit the oil light would come on and while it rolled to a stop the selectable 4wd would flash a system voltage code (once the motor quit and the bike stopped charging) ..

Now all that would/could change IF the oil light came on while the engine was STILL running .. But I can't see anything wrong with oil pressure because the bike would stop moving as soon as you lost oil pressure ..My bet is the lights came on after the engine quit ..

The bike should be under warranty isn't it ..?
 

·
Registered
Joined
·
63 Posts
QUOTE ("jasen":15xpok64)
Yeah it is, Last bight i went riding and nothing happend at all no problems. If it happens again i am going to take it to the dealer.Do you guys thinks that i should take it now?
i would take it to the dealer beacouse it could be somehting major and needed to be checked out to save the bike later on down the road. if it is somthing mojor. thats just me
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top