fine brass and aluminum shavings in oil please help - Honda Foreman Forums : Rubicon, Rincon, Rancher and Recon Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 (permalink) Old 09-06-2019, 05:26 AM Thread Starter
Honda Rider
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 7
Post fine brass and aluminum shavings in oil please help

hello
i have a 2008 Honda Rubicon 500cc its a trx500fga
ii got a sound coming from motor around 50 klm range sounds just like piston slap
i got it bored out .25 over and i got all Honda parts like piston and rings and gasket kit
and when i had it apart the crank was good no up or down play a tiny bot side to side
i have real fine brass and aluminum shavings when i drained the oil
when its not in gear it will not make the sound
all gears work like new and the auto mode works great to
i took off the clutch side last night i do not see any thing wrong yet
i was hoping yous could help me out on what it might be ??
i put in new cam and oil pump chain from Honda back in the spring
and is the nut that holds the clutch on is that right hand or left hand threads ??

thanks for looking
chathamman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Foreman Forums : Rubicon, Rincon, Rancher and Recon Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome