1995 Honda 300 4x4 starting issue - Honda Foreman Forums : Rubicon, Rincon, Rancher and Recon Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 05-12-2019, 06:40 PM Thread Starter
Honda Rider
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
1995 Honda 300 4x4 starting issue

Hi everyone. This is my first post. I have a 1995 Honda 300 4x4 that wont start with a new battery. I charged the battery prior and installed. Small green light goes on but wont turn over. No clicking sounds. I can kick start it and it runs just fine. Any thoughts or suggestions? Thanks.
Apache75 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-12-2019, 07:15 PM
Honda Red Wing Rider
 
mrbb's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: ne PA
Posts: 3,249
first welcome to the site
when you say NEW battery, and you charged it before installing
did you follow the correct way to charge battery, as many battery's that need charging, need to be very low amp slow charged , and NOT on a basic auto battery charger
a regular battery charger can over charge and RUIN a brand new battery!

NEXT, did this atv start before on old battery and you just got a new one due to old one being weak?
or , did it never run.start off a battery ??

I would check connections and POWER at the starter , if it USED to start wit old battery and just doesn't with new one?

you could have a BAD starter here!
mrbb is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-12-2019, 10:34 PM
Administrator
 
toodeep's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: south dakota
Posts: 12,927
Garage
The connector going to the starter solenoid you have a green/red wire that will be ground when in neutral and a yellow/red wire that will be positive when you push the starter button. Check those first.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk



2007 420FM (475cc, 27x12x12 Mudbugs) ---------- 1995 300FW (webcamshaft, 350 rear end)
2008 420FE (26x9x12 BearClaws) -------------------
1988 300 (old stock machine, nothing fancy)
2009 420FA (25x8/10x12 BearClaw HTR) ---------
1987 350D (work in progress)

toodeep is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-13-2019, 09:56 PM Thread Starter
Honda Rider
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
I charged it on a slow charge. It did run prior to the new battery (my daughter owned it and gave it to me). Well I guess ill dig in and figure it out. Thanks for the help guys!!!
Apache75 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Foreman Forums : Rubicon, Rincon, Rancher and Recon Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1995 Honda 400 Foreman 4x4 Barn Find Rico805 Foreman 400 18 01-27-2013 05:11 PM
starting issue 01 450 foreman 4x4 tahner2001 How-To 8 05-09-2011 10:53 PM
Going to buy 1995 Honda Z50R. Are these reliable bikes? 04honda Off Topic 4 11-15-2010 07:51 PM
1993 Honda 300 4x4 vs 1993 Polaris 350 4x4 sublime68charger Other 4 wheelers and bikes 6 03-03-2008 03:40 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome