450 foreman wont start - Honda Foreman Forums : Rubicon, Rincon, Rancher and Recon Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 12-09-2010, 12:13 PM Thread Starter
Honda Rider
 
Join Date: Dec 2010
Location: alva,fl
Posts: 2
450 foreman wont start

My foreman has been running fine, until earlier this week. I shut it off and the next day it wouldn't start. It has spark, and a new plug. It kinda wants to start when I spray starting fluid in it. Thanks for any help.
wesley1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 12-10-2010, 12:29 AM
Honda Rider
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 8
You need three things for an engine to run. Air, fuel, and spark. Take one away and the engine won't run. Sounds like you have spark, so check the other two. Part of the air equation is compression. Good luck, and let us know what you found.
dfloria is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 12-10-2010, 12:36 AM
Administrator
 
toodeep's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: south dakota
Posts: 11,242
Garage
Try draining the carb and see what it does.



2007 420FM (475cc, 27x12x12 Mudbugs) ---------- 1995 300FW (webcamshaft, 350 rear end)
2008 420FE (26x9x12 BearClaws) -------------------
1988 300 (old stock machine, nothing fancy)
2009 420FA (25x8/10x12 BearClaw HTR) ---------
1987 350D (work in progress)

toodeep is online now  
post #4 of 6 (permalink) Old 12-10-2010, 08:51 AM
Honda Red Wing Rider
 
2003 foreman es's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Motor City
Posts: 3,664
Try a new plug anyway. I have seen plugs, when pulled and grounded to the frame to check for spark, have spark, but when installed, it dont fire...

03 Foreman ES
Too much to list...
2003 foreman es is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 12-10-2010, 08:57 AM
Honda Addict
 
bigbrooks's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: grand bay, alabama
Posts: 112
i had a riding mower do that to me and i did everthing and cleaned everything and replaced everything finally had the carb cleaned at a shop and it runs fine now probaly just some trash in the carb those things are sensitive.

2003 Foreman 450ES 4x4
Vision bruisers
28' Mudzillas
2' highlifter kit
Promark 2500lb winch
Uni air filter-K&N oil filter
Large rear drop rack
Padded rear rack soft pack- Smith grips
Camo seat cover-Camo shock covers
Snorkled
Fo-4 tractor pipe w/snorkel (LOUD)
Dynojet kit
SOLD TO PAY FOR SONS SURGERY

2006 Rancher 350 4x4 (NEW)
bigbrooks is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 12-11-2010, 03:50 PM Thread Starter
Honda Rider
 
Join Date: Dec 2010
Location: alva,fl
Posts: 2
Thanks for the help so far. I have completely taken the carb apart and cleaned it 3 times. I haven't seen any trash in it. I drained the gas tank and filled it with new gas. I have tried 3 new plugs, all seem to have a good blue spark. It doesn't want to fire when i put gas in the cylinder. What should the compression be? This has me really stumped. It ran great before. Thanks for all of the help.
wesley1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome