4x4 not engaging? - Honda Foreman Forums : Rubicon, Rincon, Rancher and Recon Forum
Honda Foreman Forums : Rubicon, Rincon, Rancher and Recon Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-03-2009, 03:55 PM   #1 (permalink)
Honda Rider
 
twiggy's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Anderson SC
Posts: 99
Send a message via Yahoo to twiggy
Default

I have an 03' honda foreman 450. i was riding thru a ravine the other day and got stuck trying to get out. i put in it 4 wheel drive and the green 4x4 light came on but the actual 4 wheel drive would not engage. any ideas????\

thanks, jason
__________________
03' Honda Foreman
HMF pipe
ITP mud lite's
2 55w driving lights
2" lift
300w stereo system
diamond plate skid plate
and CV guards
saddle bag
cargo box
blacked out wheels
1,500 LB winch
twiggy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-03-2009, 05:16 PM   #2 (permalink)
Honda Rider
 
theedz's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: South Dakota
Posts: 59
Default

Put in a DGL!! Haha just kidding Jason! Was there a clicking when you gave it throttle like it was trying to engage, but just wouldn't?
__________________
2007 Rancher 420
DWT Rythyms Rims
27-12's - Mud Bugs
toodeep snorkle
Soon To Be-toodeep Bumpers
theedz is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2009, 07:35 PM   #3 (permalink)
Honda Rider
 
twiggy's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Anderson SC
Posts: 99
Send a message via Yahoo to twiggy
Default

QUOTE (theedz @ Mar 3 2009, 10:16 PM)
Quote:
Put in a DGL!! Haha just kidding Jason! Was there a clicking when you gave it throttle like it was trying to engage, but just wouldn't?
yea, i think i did here some kind of clicking noise. What does that mean?
__________________
03' Honda Foreman
HMF pipe
ITP mud lite's
2 55w driving lights
2" lift
300w stereo system
diamond plate skid plate
and CV guards
saddle bag
cargo box
blacked out wheels
1,500 LB winch
twiggy is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 11:48 PM   #4 (permalink)
Honda Rider
 
Gonemudden's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Oklahoma
Posts: 25
Send a message via ICQ to Gonemudden Send a message via MSN to Gonemudden
Default

There are 3 plugs coming off the front diff. One I think is on the frame there close to the diff, prolly has water or some other things in it. Pull it apart and clean and it should start working again. My 02 did same thing. By some electrical grease as soon as you can and put it in the plugs you can get to.
__________________
2002 Honda Forman S
Venom 3500 Wench
Detroit Locker
K&N Oil & Air Filters
Swamp Fox lite tires
HMF Exhaust

My Pictures:
<a href="http://cid-4fefca58b8662ce7.skydrive.li" target="_blank">http://cid-4fefca58b8662ce7.skydrive.li ... es?lc=1033</a>
Gonemudden is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 11:09 AM   #5 (permalink)
Honda Rider
 
theedz's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: South Dakota
Posts: 59
Default

One of the first things that I would do is to jack up the front end, and turn the wheels just to make sure everything is turning together. Might have broke a CV joint. I have seen many of these break on the 450's because of their low gears and high torque.
__________________
2007 Rancher 420
DWT Rythyms Rims
27-12's - Mud Bugs
toodeep snorkle
Soon To Be-toodeep Bumpers
theedz is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2009, 05:13 PM   #6 (permalink)
Honda Rider
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
Default


I AM HAVING SAME PROBLEM WITH MY FOREMAN 450.

I SWITCHED INTO 4WD YESTERDAY AND IT MADE A CHATTERING NOISE BUT WOULDNT LOCK IN.

NOW THE 4X4 LIGHT COMES ON WITH THE SWITCH BUT THE FRONT CLUTCH CONTROL (FCC) ONLY MAKES A CLICKING NOISE.

I CLEANED AND GREASED THE GREEN PLUG ON THE FCC AND IT STILL DOESTHE SAME THING.

I REFERED TO THESE FOREMS AND MY SERVICE MANUAL, THE MANUAL SAID IF THERE IS AN ELECTRICAL PROBLEM THE 4X4 LIGHT WILL BLINK BETWEEN 2-6 TIMES DEPENDING ON PROBLEM. MINE DOES NOT BLINK UNLESS I UNPLUG THE FCC.

NEXT I PLAN ON GOING THROUGH ALL THE ELECTRICAL CONNECTIONS, BUT I THINK THE FCC IS BAD OR THE 4X4 LIGHT WOULD FLASH.

ANY SUGESTIONS WILL HELP.
GRIMACENEFF is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2011, 09:20 AM   #7 (permalink)
Honda Rider
 
jonlholl's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Camden, TN
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by twiggy View Post
I have an 03' honda foreman 450. i was riding thru a ravine the other day and got stuck trying to get out. i put in it 4 wheel drive and the green 4x4 light came on but the actual 4 wheel drive would not engage. any ideas????\

thanks, jason
i have on like that and mine did that but i had gottenn it out with and another and drove it more and now it works
__________________
06 Foreman 500 ES
12" ITP type 7
26" Mud Lite XTR
10k Xentec HID's
Tamarack Truck
Soon to Come: Marine CD Player and 4 6.5" Speakers fiberglassed into Tamarack trunk, 3500 lb winch
jonlholl is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 11:56 PM.




Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0