PROBLEM! - Honda Foreman Forums : Rubicon, Rincon, Rancher and Recon Forum
Honda Foreman Forums : Rubicon, Rincon, Rancher and Recon Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-23-2005, 01:24 PM   #1 (permalink)
Honda Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Florence, SC
Posts: 101
Default PROBLEM!

OK A FRIEND OF MINE HAS A 450 FOREMAN 99' FLIPS IT IN A DITCH EVERYTHING ELECTRICAL QUITS WORKING ELECTRIC START, LIGHTS, FAN, EVERYTHING. HE HAS BEEN PULL STARTING AND IT CRANKS ON THE FIRST PULL EVERYTIME AND RUNS GREAT REPLACED THE BATTERY EVERYTHING WORKS FINE BUT THE BATTERY IS KILLED AFTER ABOUT A DAY. WHAT CAN THIS BE THE; CHARGING MECHANISM? IF SO WHAT IS IT AND WHERE IS IT LOCATED

PS HONDA MECHANIC IF YOU SEE THIS A PICT WOULD BE GREATLY APPRECIATED.
__________________
05 Foreman 500 S
26" Mud Bugs, warn 2.5, AP boot guards
rollin-big-rubbers is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-23-2005, 03:46 PM   #2 (permalink)
Honda Red Wing Rider
 
Join Date: Feb 2005
Location: Cocoa FL
Posts: 1,740
Default

I think that the first thing that I would check is the fuse box, I don't know where it is located on these, but if that got soaked it could have shorted out. I am sure that Mechanic will have some good input.
__________________
05 500 Foreman 27's DGL snorkeld (OLD)
04 450 Foreman 29.5's, GR, Rubicon Shocks, Snorkled, Clutch Kit, Tractor Muffler (NEW)
[l_,[____],
l---L -[]lllll[]-
()_) ()_)---)_)
MEMBER # 67

I HATE IT WHEN MY BELT GETS WET, USUALLY MY NUTS DO TOO!!!
bnjeep is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2005, 04:38 PM   #3 (permalink)
Honda Red Wing Rider
 
Honda Mechanic's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 1,229
Default

Yes check the fuses they are under the seat in the battery compartment ... First disconnect the regulator/rectifier it could be that it is under the rear right fender besied the tire (it has fins on it)..Then replace any burnt fuses if it still does it it's possibly a pinched wire ..

Here's a diagram of where the parts are .. and a wiring diagram ..

You should print the wiring diagram off and tape the overlapped part together .. If this isn't large enought to print full size clear PM me and I will email you the same pics full size ..




Honda Mechanic is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2005, 10:42 PM   #4 (permalink)
Honda Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Florence, SC
Posts: 101
Default

WE HAVE ALL READY CHECKED THE FUSES I DIDN'T DISCONNECT THE REGULATOR/RECTIFIER THOUGH. THE FUSES WERE FINE AND WITH THE NEW BATTERY IT RAN LIKE NEW, FOR A FEW HOURS. I GUESS WE WILL CHECK THE WIRING NEXT. ONE THING I FORGOT TO MENTION IN THE CRASH SOMETHING HARD HIT THE DISPLAY AND DAMAGED IT EVEN WITH THE NEW BATTERY IT STAYED BLANK ONLY A BLACK DOT WHERE A ROCK OR SOMETHING HIT IT, MY FRIEND DOSEN'T CARE THAT IT DOSEN'T WORK, BUT DO YOU THINK THAT A SHORT SOMEWHERE IN THERE COULD BE THE PROBLEM.
__________________
05 Foreman 500 S
26" Mud Bugs, warn 2.5, AP boot guards
rollin-big-rubbers is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2005, 09:19 AM   #5 (permalink)
Honda Lover
 
Join Date: Aug 2005
Location: This site
Posts: 489
Default

Maybe the wiring harness is loose and it is not making contact.
__________________
1999 Honda Foreman 450ES 4x4
ITP 27" Blackwaters on ITP Delta Chrome Rims
Warn 2.5ci Winch
Warn 424 Select
Warn Bumper & Lights
K&N Air Filter & Precharger
Oxlite Boot Guards, Quickreverse
NO MATTER HOW DIRTY SOMETHING GETS, IT CAN ALWAYS COME CLEAN
Foreman325 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2005, 12:40 AM   #6 (permalink)
Honda Red Wing Rider
 
Join Date: Jan 2005
Location: Humble,Tx.
Posts: 2,773
Default

I had that problem with my other atv. Got a new battery
& it was dead in one day. The problem for me was that
i hooked it up backerds. I had the wires crossed for some
strange reason. You may try that.
__________________
2003 Yellow Honda Foreman S.
26" ITP Mudlights,
Rubicon Aluminum Wheels,
2 Inch Lift,
K&N Air Filter & Outerwears Prefilter
OEM 135 Jet,
Snorkit Snorkel System,
HMF Utility Exhaust,
Metal Floorboords,
High Lifter Disc Brakes
Railroader is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2006, 07:27 PM   #7 (permalink)
coonsrabbitsdeer
Guest
 
Posts: n/a
Default

i have a 1999 honda foreman 400, was out riding the other night and lost lights and speedometer, then the bike quit, bike ran fine when i turned the headlights off, brought it home turned it off and now it won't start.......HELP
  Reply With Quote
Old 03-19-2006, 10:28 PM   #8 (permalink)
Honda Rider
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 17
Send a message via Yahoo to foreman-submarine
Default Same thing

I have a '99 foreman and If i ride with my light on at night after about an 2 hours my light go dim to no lights and my display go blank to nothing at all. Then it wont start. I have try new batterie, checked all connections, fuses pluggs, recterfier, everything that goes with electric. Help me also.
__________________
http://img16.imageshack.us/img16/8318/fspics4vz.jpgForeman 475, Big Bore kit, Progressive Springs, Port and Polished Head, 27 Mudmachines, K&M air filter, HMF pipe,4 2 4 Warn lockout, Twin Snorkels, Spool Locker, 2" Moose lift,& Alum stick stoppers,
foreman-submarine is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2006, 11:36 AM   #9 (permalink)
Honda Red Wing Rider
 
AkATVHunter's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Alaska, USA
Posts: 785
Default

Foreman-submarine, it sounds like your battery isn't getting charged. Try this: Start your wheeler, then take a multi meter and check the battery volatge, it hould steadily increase to about 13.5 volts maybe a little higher, if it doesn't, you have problems with your charging sytem or there's something wrong with your grounding. Hope this helps.
__________________
2004 Foreman ES
A bunch of goodies on it.

2009 Honda RancherAT 420 with EPS, IRS, disc brakes, and Traxlox. Mudlites, Kolpin cargo box, Moose hot grips, AP boot guards, Warn 2.5Ci winch, sra gear reduction.
AkATVHunter is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 03:54 PM.




Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0